Odmor posle odmora

Planirali ste letnji odmor mesecima. Već deset dana unapred ste odbrojavali. Još samo deset dana… Još samo devet… Osam…
Spisak je spreman, još vam je ostalo da kupite mleko za sunčanje i novi peškir za plažu. Možda da odete u nabavku u neki bolje snabdeven market? Istina je da ćete izgubiti dragoceno vreme koje ionako nemate, ali ko zna da li će na željenoj destinaciji biti vašeg omiljenog keksa i pločica od heljde. I apoteka! Morate svratiti u apoteku da kupite lek protiv mučnine. I protiv temperature, za svaki slučaj.
Napokon, dolazi i dugo iščekivan dan. Krećete popodne, svi članovi porodice su zapakovani. Opsesivno, deseti put proveravate:¨dokumenti, novac, dokumenti, novac. Sve je tu. Spremni ste.
Radosni ste. Ne smeta vam ni to što se put malo otegao, ni to što je gužva na putu, pa čak ni to što najstarije dete ne može da spava, pa pravi nesnosnu buku igrajući igricu na tabletu. Ne osećate nervozu, potpuno ste opušteni. Valjda. Ne nervira vas ni činjenica da je na granici kilometarska kolona, da ćete po svemu sudeći čekati na prelaz par sati. Pa kome bi to smetalo? Samo nekom hejteru, zar ne? A vi to niste, jer napokon, idete na odmor.
Iako je odmor zvanično počeo još pre dva dana…
Napokon stižete. Ok, malo vas ljuti što je vaša percepcija 200m od plaže očigledno skroz drugačija od ljudi iz agencije koji su vam prodali apartman. Nije frka, klima jedva radi, ali ceo dan ćete svakako biti na plaži. I da, istina je da je u opisu apartmana pisalo da u okviru istog postoji bazen, samo niko nije rekao da je bazen u izgradnji.
Dobro, plaža nije loša. Pesak, sunce. Napokon možete da se opustite. Samo da taj čovek koji prodaje krofne na plaži ne viče toliko. Taman ste uhvatili zalet za čitanje knjige, kad ono – talasi! Cika, vriska. Za nekog drama, za nekog veselje. Već je vreme za ručak. Popodne se vraćate na plažu. Pored vas je porodica koja pravi neviđenu buku. Pravite se da ništa od toga ne čujete. Da vas ne pogađa. Pa na odmoru ste, zar ne?
Četvrtog dana najmlađe dete ima sve simptome stomačnog virusa. Šestog dana odlazite u mini šoping, jer se vreme pokvarilo, a sadržaji za provod su se smanjili na jedan do dva. Devetog dana rezimirate celo letovanje i sa nekim setnim tonom uveravate prvenstveno sebe, a zatim i svoje saputnike: „Kako nam je bilo lepo!“. Onda pakovanje, pa sve isto, samo u obrnutom smeru.
Posle dvanaestočasovnog puta, ulazite u kuću i sedate na trosed. I ako ste iskreni prema sebi, prva misao koju imate, a plašite se da je izgovorite na glas jeste: „Meni tek sad treba odmor!“.
Odmor posle odmora, šta je to? Jeste li ikad razmišljali da se još par dana odmorite, ali ovog puta:
- bez brige o vremenu – jer tamo gde idete postoji set aktivnosti koje možete raditi bez obzira na vremenske prilike?
- bez brige o dužini puta – jer je vaša destinacija na samo par sati od vas, u kom god gradu Srbije živeli?
- bez brige o zdravlju – jer je planina pravo mesto gde možete da prodišete?
- bez brige o agencijskim obećanjima – jer u našim hotelima ne pravimo kompromise oko kvaliteta usluge? What you see is what you get, to je naša garancija kvaliteta.
Za vas smo pripremili sjajnu ponudu, po ceni već od 159€, gde vaša deca do 12 godina imaju gratis smeštaj, a u Kid's klubu je organizovana animacija za decu. Ponuda uključuje streličartsvo (obuku, vežbu i mini turnir), porodičnu zabavu u kuglani, Spa&Wellness, kao i specijalne popuste na beauty tretmane i masaže.
Zašto baš kod nas, pitate se? Zato što mi znamo da su poslednji meseci godine najdinamičniji kada su obaveze u pitanju. I znamo da vam je potrebno da istinski napunite baterije. Da dišete punim plućima, makar par dana. I da posle toga budete spremni za sve obaveze, a ne umorni od odmora.

Dakle – odmor posle odmora. Dobro zvuči je l' da?



Коментари

Популарни постови са овог блога

Jeste li čuli: I leto je na odmoru na Kopu

Skijanje – jednostavan recept za vašu sreću

2000 metara iznad zemlje