Winter is coming…

Verovatno je i kod vas ovih dana na snazi izvlačenje zaturene zimske garderobe iz ormana. Hladna jutra, još hladnije noći. Dakle – istina je: još jedna zima nam je pred vratima.  Složićete se, možda još nije na pragu, ali se užurbanim koracima približava.
Jeste li se uželeli zime i snega? Ali ne one gradske zimoće, sa bljuzgavicom, ledenim vetrom, kolapsom u saobraćaju i prazničnom gužvom. Već one zimske idile, na primer, negde na planini. Onog osećaja dok vam sneg pucketa pod nogama, a na dah vam se navlači inje, dok vas sunce nestvarno greje na 2000m iznad zemlje…
I sve to znači samo jedno: vreme je za planine (jer tamo nema zime J ). Ako vam je izbor pao na Kopaonik (a koji je bolji izbor u regionu?), važno je da se podsetimo – Kop je veličanstven i nezaboravan. I obećava veliku planinsku avanturu.
Ali - velike planinske avanture pozivaju na velike planinske pripreme, zar ne?
Gde da se smestite?
Pre svega treba da se odlučite za smeštaj. Možda je to neki apartman u vašoj sopstvenoj režiji, ali možda je komotnije biti u hotelu ove godine? Na Kopaoniku postoji odličan izbor hotelskogi apartmanskog smeštaja, a već znate za sistem: ko prvi devojci – njegova devojka. Tako i ranim bukingom možete da ostvarite odlične popuste.
Kada je task za smeštaj čekiran, postoji još par pitanja na koje bi bilo zgodno da imate odgovor.
Kada da putujete?
Nisu sva iskustva na skijanju ista. I osim što je važno gde idete na zimovanje, takođe je važno – kada idete. Na primer, kasno decembarsko zimovanje biće skroz drugačije od martovskog prolećnog break-free putovanja na planinu.
Ne postoji tačan odgovor šta je za vas bolje i zabavnije, jer o tome ćete odlučiti sami. Ali postoji neka ustaljena šema onoga šta možete da očekujete, u zavisnosti od toga za koji se termin vašeg zimovanja odlučite:
·         Decembar: Ovo je vreme za porodičnu i prijateljsku atmosferu. Kako biste izbegli gužvu, bilo bi super da izbegnete datume većih praznika.
·         Januar i Februar:Da, možete očekivati gužvu. Ali tada se i sva zabava seli na planinu.
·         Mart i April: Nivo gužve opada kako se podiže nivo spoljašnje temperature. Šta to znači za vas: kraće čekanje na žičaru, ali svakako ne manje zabave.


Šta da spakujete?
Kada pomislite na pakovanje sve zimske odeće, logičan sled je dapomislite kako će vam biti potreban kombi da se prevezete do zimskog odredišta.
Bez panike: sigurno postoje načini kako da smanjite količinu robe koju nosite. Na primer, svaki član vaše porodice može putovati u zimskim čizmama, a laganiju obuću možete spakovati u torbe.
Šta da ostavite kod kuće?
Ako dolazite na Kopaonik – slobodno ostavite svoje skije kod kuće. Svu opremu možete rentirati. Takođe, možete slobodno ostaviti i vaše kacige, jer zauzimaju dosta prostora, a možete ih iznajmiti po pristupačnim cenama.
Šta da očekujete?
Na stranu svi drugi doživljaji, ali prvi pogled na ogromno planinsko prostrantvo ostaviće vas bez daha. Žičara, ski-staze, parkovi, tereni… Dok se priroda i pejzaž  šire u beskraj. Svaki trenutak može postati nezaboravan, od onog avanturističkog na stazi, preko gastronomskog uživanja u nadaleko čuvenoj hrani u našim restoranima, do kupanja u bazenu, dok kroz prozore gledate kako pada sneg. Vaše klince i klinceze čekaju igraonica i kuglana, ako to uopšte stigne na red posle Škole skijanja i aktivnosti na snegu.
I da zaključimo: bez obzira na vreme i mesto vašeg zimovanja u sezoni 2017/2018, pripreme mogu da počnu, na tri-dva-jedan: SADA. Kopaonik vas čeka, u svoj svojoj lepoti. U toku su popusti od 15% na rani buking, do 31.10. Broj mesta je ograničen.
Ne propustite to. Pripremite se. Zagrlite zimu koja dolazi. I napravite dovoljno uspomena koje ćete pamtiti ceo život.


Našu ponudu možete pogledati OVDE
Коментари

Популарни постови са овог блога

Skijanje – jednostavan recept za vašu sreću

Jeste li čuli: I leto je na odmoru na Kopu